DTV nieuws bericht dat het oprukken van de steenmarter slecht nieuws is voor auto-bezitters. De omroep interviewt garagehouder Ferry van Zandvoort. Hij vindt de laatste tijd steeds vaker brood en eieren onder de motorkap van auto’s uit de regio.

Aanvankelijk gebeurde dit nog voornamelijk in het buitengebied, recentelijk echter ook binnen de bebouwde kom. Van Zandvoort let uit dat 80% van de mensen zelden tot nooit onder de motorkap kijkt. “Je kunt op je dashboard van alles zien, zodat de motorkap bijna nooit meer open hoeft. Meestal komen mensen bij mij omdat ze een rotte eierenlucht ruiken en niet weten waar dat vandaan komt. ‘Godnondeju wat stinkt dat ding’. En als ik dan de motorkap open doe en er een ei onder vandaan haal, reageren de mensen stomverbaasd.”

Hij geeft ook aan dat jagers van het probleem afweten maar die mogen niet optreden, de steenmarter is namelijk een beschermde diersoort. Uiteraard is het effectief om af en toe onder de motorkap te kijken. Een marterverjager, een klein apparaatje dat ultrasone geluiden produceert, is ook een effectieve manier om je marterprobleem op te lossen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *