Steenmarter verjagen? Gebruik deze effectieve manier vandaag nog!

Hier treft u allerlei informatie over het verjagen van steenmarters. Voordat u actie onderneemt moet u eerst zeker weten of u ook echt een steenmarter in huis heeft. Steenmarters zorgen niet altijd voor overlast. Het kan dus lange tijd duren voordat u hun aanwezigheid opmerkt of vermoed. Steenmarters komen in de ochtenduren thuis om overdag te slapen en ’s avonds verlaten ze het huis. In de winter komen ze vaak midden in de nacht nog een uurtje rusten. Bovendien maakt een steenmarter gebruik van verschillende dagrustplaatsen, zodat de geluidsoverlast niet permanent is. Hun gestommel kan overigens wel behoorlijk luid zijn en zelfs doen denken aan een inbreker. Als de steenmarters jongen heeft dan kunt u ook hoge piepgeluiden horen die toenemen naarmate de jongen ouder worden. In de laatste week voordat ze uitlopen kunt ook gekrijs horen en meestal ook gestommel .De steenmarter gebruikt vaak een vaste plek bij hun slaapplaats voor hun behoeften, dit kan stankoverlast geven. Niet opgegeten prooien trekken bromvliegen aan. Die leggen eitjes in de kadavers waaruit maden komen die de kadavers zeer snel opruimen. Een bromvlieg plaag op zolder of in huis is een duidelijke aanwijzing dat er ergens een dood dier ligt of heeft gelegen. Steenmarters zijn beschermde dieren zoals ook uitgewerkt is op de wetgevingpagina. Vangen of doden van de steenmarter is verboden. Overigens mocht een steenmarter dood gaan, dan is de kans groot dat een andere marter het territorium overneemt.

Inhoudsopgave

 1. Checklist
 2. Effectief verjagen
  1. Ultrasone marter verjager
  2. Anti-marter spray
  3. Steenmarter verjagen offerte
  4. WC-blokje
 3. Steenmarter bestrijding in Deventer
 4. Ervaringen verjagen

1. Checklist indien u denkt een steenmarter in of rondom uw huis of auto te hebben

 1. Heeft u een steenmarter gezien?
 2. Heeft u een steenmarter gehoord? (vooral overdag in huis en rond 23:00 vertrek)
 3. Heeft u uitwerpselen gevonden? (4-8 centimeter lang met puntje, vaak gekruld als een vraagteken)
 4. Heeft u pootafdrukken gevonden? (v-vormige poolbal met 5 nageltjes)
 5. Heeft u voedselresten gevonden?

Als u de checklist heeft doorlopen en u vermoedt een steenmarter in uw huis, neem dan contact op met uw gemeente, een erkend gespecialiseerd bedrijf of bekijk onderstaande producten die wij adviseren om steenmarters te verjagen.

2. Effectief verjagen van de steenmarter

Er bestaan diverse oplossingen voor in en rondom uw huis die steenmarters verjagen. Hieronder treft u een overzicht aan van deze oplossingen.

2.1. Ultrasone marter verjager

weitech pest garden protector 2 met flits ultrasone marter verjagerEen ultrasone marter verjager is een apparaat dat krachtige ultrasone geluidstonen uitzend waardoor het een oppervlakte van 200m2 kan beschermen. Hedendaags zijn er verschillende varianten te vinden waarvan wij de onderstaande adviseren.

Bekijk en vergelijk alle producten

2.2. Anti-marter spray

eenzet anti-marter sprayEen anti-marter spray wordt gebruikt om te spuiten in uw auto. We raden u aan vooral te spuiten als u op vakantie bent (Oost en Zuid-Oost Europa), in het kritieke (herfst) seizoen of als u zich bevindt in een gebied waar steenmarters actief zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de sprays die wij adviseren.

Bekijk en vergelijk alle producten

2.3. Steenmarter Verjagen Offerte

Bekijk hier welke lokale ongediertebestrijders kunnen helpen met het verjagen van steenmarters. Ontvang vrijblijvend een aantal offertes. Deze tool wordt aangeboden in samenwerking met de ongediertebestrijders van slimster.nl:

 

2.4 WC-blokje

Op het internet gaan veel verhalen rond rondom het WC-blokje hangen in uw auto. Is dat een goede oplossing die daadwerkelijk de steenmarter verjaagt?Het zou een goedkope oplossing kunnen zijn maar helaas is het geen goed middel om de steenmarter te verjagen. Ten eerste is het bestrijden van steenmarters verboden. Door een WC-blokje te gebruiken kun je een steenmarter ziek maken wat onder de categorie bestrijden valt.Daarnaast is het WC-blokje ook slecht voor uw eigen gezondheid. Wanneer u de motor start waaien de chemische middelen van het WC-blokje in en rondom uw auto en dat is zeer schadelijk voor uw eigen welzijn. Het is dan ook niet aan te raden deze “oplossing” te gebruiken.

3. Steenmarter bestrijding in Deventer

Vanuit het oosten van Nederland rukt de steenmarter op. Dit veroorzaakt voornamelijk overlast in steden. Een van de steden die actief is in het voorkomen en bestrijden van overlast is de gemeente Deventer. 

De steenmarter kan zorgen voor gestommel in de spouwmuren of op zolder. Een auto start niet doordat kabels zijn doorgebeten. Je kunt ook last hebben van stank in huis of tuinen die op de kop staan. Voor veel steden is de steenmarter een redelijk nieuw fenomeen. Deventer is een van die steden. Rond het jaar 2000 zijn hier de eerste steenmarters gesignaleerd. 

Hoe bestrijd je de overlast van steenmarters? Een huis kun je tegen marters beschermen door het afdichten van gaten en kieren in daken en muren. Marters die overlast rondom auto’s geven kunnen geweerd worden door het plaatsen van een rooster onder de motor. Je kunt ook een ‘marterschokset’ kopen. Deze geeft elektrische schokjes af. Auto’s worden ook beschermd door het plaatsen van een soort beschermkous rond kabels en leidingen. Een apparaatje dat een fluittoon produceert kan steenmarters ook afschrikken. 

Om een effectieve strategie op te stellen heeft de gemeente Deventer een steenmarter beheerplan opgesteld. Kort gezegd hebben wijkbeheerders een cursus gekregen over hoe om te gaan met steenmarters. Deze wijkbeheerders kunnen gaan kijken en tips geven. Wanneer deze tips niet voldoende zijn worden burgers doorverwezen naar een professionele instantie. Gedurende een aantal jaar kwamen er zo’n 10 meldingen per week binnen. Na een aantal jaar zijn de meest schrijnende gevallen opgelost en is de overlast een stuk minder geworden. Woningcorporaties hebben bijvoorbeeld schrikdraden rondom de dakrand van gebouwen gespannen. Steenmarters blijven hierdoor weg. In 2005 waren er 150 meldingen, in 2009 waren er nog maar 25. 

4. Ervaringen verjagen van de steenmarter

Hier plaatsen wij (anoniem) ervaringen van burgers met het verjagen van steenmarters binnen en rondom huizen. Heeft u ook een ervaring die u met ons wilt delen? Laat het ons weten!

Sjack

Toch maar eens even goed nagedacht of ik de Weitech pest garden protector 2 wel zou kopen, immers een buurman (jager) van me vertelde me dat zo’n apparaat niet werkt om de steenmarter uit m’n boerderij te krijgen. Maar het lukte mij ook niet, zelfs niet met een speciale vangkooi. Dus toch maar het product van Weitech gekocht en ik moet zeggen: het werkt! Ik weet het nu zeker. Ook ’s nachts geen lawaai meer. De marter is echt weg. Mocht er nog eens één in huis zitten, heb ik het apparaat bij de hand!

Nicolette

Dit product (Weitech pest garden protector 2) werkt voor ons alleen in kleine kamers van max 30m2. Onze garage is namelijk behoorlijk groot, dus het werkte bij ons niet helemaal in de hele garage.

Kristina van op de Weeg

Wij hadden extreem veel last van katten in onze tuin. De katten maakten gaten in onze tuin, veel stinkende ontlasting en lieten de honden steeds weer blaffen ’s avonds. Nu na aanschaf van de Weitech pest garden protector 2, totaal geen last meer! Geen kat meer gezien, helemaal geweldig. Bedankt voor het advies om dit product aan te schaffen.

Familie op de Vries

Na vele malen verschillende producten te hebben geprobeerd, als laatste red middel de Weitech pest garden protector 2 besteld. En het werkt uitstekend! Vanaf dag één zijn er geen steenmarters en keutels gesignaleerd. We hebben het product nu zo’n 6 weken.

Geralda

Wij hadden regelmatig last van steenmarters. Ze zaten tussen dakpannen en de dakplaat in, net op de kamer waar wij sliepen. Wij dachten eerst dat het inbrekers waren die via het dak wilde binnen komen. Het bleken echter steenmarters te zijn. We hebben de Weitech pest garden protector 2 gekocht en geplaatst. Sinds dien geen last meer! Bedankt voor de snelle service en advies.

P.R.Z. uit Wilp

In 2009 hadden wij ook bezoek van een steenmarter. Eerst op de hooizolder en later ook echt in de spouwmuur van een bijgebouw. Wij hebben toen de lokale ongediertebestrijding laten komen (eerst met de gemeente gebeld). Zij hebben alles weggehaald en de steenmarter verderop weer uitgezet. We hebben wat gaten dichtgemaakt en de marter is niet meer teruggekomen (gelukkig).

Lees meer over…