Steenmarter in of om uw huis? Op deze manier kunt u ze verjagen!

Een steenmarter in huis? De steenmarter is vaak geen gewenste gast, zeker niet als deze zich bevindt in of om uw huis. Zo kan de steenmarter voor schade zorgen aan uw huis of een hoop troep maken. Ook kan het soms lijken alsof u een inbreker in huis hebt door al het gerommel en geluid dat veroorzaakt wordt door de steenmarter. Die extra stress kunt u niet gebruiken en u bent daarom op zoek naar een oplossing om de steenmarter weg te jagen.Let op dat het verjagen van de steenmarter diervriendelijk moet gebeuren. Dit heeft ermee te maken dat de steenmarter in Nederland volgens de wet een beschermde diersoort is.

Inhoudsopgave

 1. Checklist
 2. Huis beschermen
  1. Ultrasone marter verjager
  2. Anti-marter spray
  3. Steenmarter verjagen offerte
 3. Steenmarter op zolder of in garage

1. Checklist

 1. Heeft u een steenmarter gezien?
 2. Heeft u een steenmarter gehoord? (met name overdag in huis en rond 23:00 uur als de steenmarter vertrekt)
 3. Heeft u uitwerpselen gevonden? (4-8 centimeter lang met puntje, vaak gekruld als een vraagteken)
 4. Heeft u pootafdrukken gevonden? (v-vormige poolbal met 5 nagels)
 5. Heeft u voedselresten gevonden?

Wanneer u de bovenstaande checklist helemaal heeft doorlopen, kunt u bepalen of u in steenmarter in huis hebt. Is dit het geval, neem dan contact op met uw gemeente, een erkend specialist of bekijk eens onderstaande producten die wij u adviseren om steenmarters op afstand te houden.

2. Huis beschermen tegen de steenmarter

De steenmarter verjagen kan op verschillende manieren. Deze verschillende manieren lichten wij hieronder toe om u een duidelijk beeld te geven van wat er mogelijk is. Vervolgens kunt u de beste oplossing, relevant voor u, uitproberen.

2.1. Ultrasone marter verjager

weitech pest garden protector 2 met flits ultrasone marter verjagerEen ultrasone marter verjager is een vernuftig systeem waarmee u ultrasone geluidstonen kan uitzenden om oppervlaktes tot wel 200m2 te beschermen. Hedendaags zijn er veel verschillende soorten te vinden waarvan wij de onderstaande aanprijzen.

Bekijk en vergelijk alle producten

2.2. Anti-marter spray

eenzet anti-marter sprayEen anti-marter spray wordt voornamelijk gebruikt om in uw auto te spuiten. Hoewel de middelen niet ontworpen zijn voor binnenshuis gebruik, zou dit in principe wel kunnen. U kunt de spray het beste gebruiken als u zich bevindt in een gebied waar steenmarters actief zijn of in het kritieke (herfst) seizoen. Hieronder vindt u een overzicht van de sprays die wij adviseren.

Bekijk en vergelijk alle producten

2.3. Steenmarter Verjagen Offerte

Bekijk hier welke lokale ongediertebestrijders kunnen helpen met het verjagen van steenmarters. Ontvang vrijblijvend een aantal offertes. Deze tool wordt aangeboden in samenwerking met de ongediertebestrijders van slimster.nl:

 

3. Steenmarter op zolder of in garage

Heeft u last van een steenmarter op zolder of in de garage? Dat kan erg vervelend zijn en soms zelfs beangstigend. De steenmarter kan veel lawaai maken en spullen overhoop halen waardoor het lijkt alsof er iemand geweest is (een inbreker). Vaak gebeurt dit ook nog ’s nachts omdat steenmarters overdag vaak slapen.Naast lawaai kan de steenmarter ook zorgen voor stankoverlast op uw zolder of in uw garage. Het dier kiest vaak een vaste plek om zijn behoefte te doen en keert hier dan ook naar terug. Zolang u hier niets aan doet zal de betreffende plek alleen maar erger stinken en voor meer overlast zorgen.Ook nemen steenmarters hun prooi vaak mee naar deze plek. Hierdoor kunt u op de plaats ook resten van andere dieren vinden. Deze karkassen zorgen op z’n plaats weer voor overlast van vliegen en of ander ongedierte. Het is dus belangrijk om snel actie te ondernemen wanneer u denkt een steenmarter op zolder of in uw garage te hebben.Al zijn veel mensen bang voor de steenmarter, toch is deze niet gevaarlijk voor ons als mensen. Het dier zal ons nooit zomaar aanvallen of uw huisdieren.De beste oplossing om een steenmarter van zolder of uit uw garage te halen is door een professional in te schakelen. Deze zal de steenmarter vangen en 100 meter verder uitzetten.

Lees meer over…