Met name in het noorden en oosten van Nederland rukt de steenmarter op waardoor er veel schade wordt aangericht. Zo vertelt Jelte Zwerver aan RTV Noord dat er een steenmarter zich had gevestigd onder de dakpannen. Hier deed het beest zijn eten verstoppen en zijn uitwerpselen achterlaten. Dit zorgde voor veel stank en ongedierte-overlast. Ook de isolatie kreeg het door de marter te verduren. Reparatie kosten circa 20.000 euro.

Maar niet alleen woningen worden aangevallen. Ook auto’s lijden onder de beesten die graag aan leidingen knabbelen. Veel garagehouders krijgen dagelijks klachten over doorgebeten kabels en autoleidingen. Waarom ze dit doen? Dat heeft te maken met vismeel wat vaak verwerkt is in de leidingen van een auto. Dit gebeurt namelijk om deze soepel te houden. Vooral wanneer de motor van de auto nog warm is wordt dit door steenmarters goed geroken waardoor ze hierop afkomen.

De steenmarter is een beschermde diersoort waardoor ze niet gevangen of gedood mogen worden. Het is wel toegestaan om ze te verjagen met middelen die u terug kunt vinden op deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *